a finale Lige prvaka igrat će Barcelona i Bayern te Juventus i Real Madrid. Polufinala su na rasporedu 5. i 6. svibnja, a uzvrat 12. i 13. svibnja. Finale će se igrati 6. lipnja u Berlinu.

Real Madrid je na putu do polufinala u osmini finala izbacio Schalke 04, a zatim u četvrtfinalu Atletico Madrid. Barcelona je u osmini finala bila bolja od Manchester City, a u četvrtfinalu nije imala problema s PSG-om.

Bayern se u osmini finala lako obračunao sa Šahtarom, a zatim je u četvrtfinalu morao loviti zaostatak od 3:1 iz prvog ogleda kod Porta, javlja HRT. No, u uzvrat je pregazio portugalsku momčad. Juventus se prvo obračunao s Borussijom Dortmund, a zatim se u četvrtfinalu taktički izvrsnom igrom riješio i Monaca.

Sevilla - Fiorentina, Napoli - Dnjipro

Prvo su izvučeni parovi polufinala Europske lige. Napoli će igrati protiv Dnjipra  Nikole Kalinića, a u drugom polufinalu branitelj naslova Sevilla i Fiorentina. Prvi susreti igrat će se 7. svibnja u Napulju i Sevilli, a uzvrati tjedan dana poslije u Dnjipropetrovsku i Firenci. Finale će se održati 30. svibnja u Varšavi.