U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Livno, Sarajevo i Sokolac 1, Bugojno 2, Jajce 3, Gradačac i Tuzla 4, Bihać, Srebrenica i Zenica 5, Banja Luka, Grude, Mostar, Sanski Most, Široki Brijeg i Trebinje 6 i  Neum 9 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini jutro i prijepodne će biti oblačno sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa susnježicom i snijegom. U drugom dijelu dana postepen prestanak padavina i djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren, sjevernog smijera. Najviša dnevna temperatura od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

Bijeli prekrivač je iznenadio sve, a najteže je onima koji svoj kruh zarađuju na putevima. Tako je na magistralnom putu Bugojno-Kupres snijeg otežan promet i onemogućen prolaz teretnih vozila.

Teretna vozila su se zaglavila u snijegu, a navedenom dionicom mogu prometovati samo putnička vozila i to jednom trakom.

Zbog snijega na kolovozu otežano se prometuje na dionicama od Kupresa prema Livnu i Tomislavgradu, kao i na putevima Jablanica-Posušje (Blidinje) i Glamoč-Mliništa, navodi BIHAMK.