Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežno je prometovanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Tijekom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila prometuje se jednom trakom naizmjenice, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati, dolazi do obustave prometa.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Povodom održavanja “Drill and Chill Festivala”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, do 15.09.2019.godine, od 11 do 11:45 sati promet će biti obustavljen. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od 3 km vozila prometuju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica tijekom dana izvode se radovi na mostu kod restorana „Bagrem“, a promet je reguliran prometnom signalizacijom.

Naizmjenice-jednom trakom zbog izvođenja sanacijskih radova, prometuje se na putnim pravcima: Ključ-Lanište, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj, Stolac-Neum i Jajce-Jezero.