Hrvatski ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je danas da je zbog velike pljačke u sjedištu kriminalističke policije u Zagrebu MUP smijenio "pet uglednih članova", prenosi Srna.

"Direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke Policijske uprave Goran Burušić, šef unutarnje kontrole Stjepan Jurenec i načelnik Sektora kriminalističke policije zagrebačke Policijske uprave Danijel Žugel otišli su sa dužnosti uz vlastitu suglasnost", rekao je Orepić novinarima u Zagrebu.

Orepić je, međutim, istaknuo da se ne može odgovornost svesti samo na ove ljude. "Sa druge strane, Željko Dolački, iz čijeg ureda je ukraden novac i zlato, udaljen je iz službe i protiv njega je u tijeku postupak", rekao je Orepić.

On je naveo da se "dogodilo ono što nije smjelo da se dogodi, ali sve ovo ukazuje da sustav ne funkcionira". "Zato je potrebna reorganizacija sustava. Ubrzat ćemo u potpunosti procedure, a veliku odgovornost imaju i ljudi iz politike", rekao je hrvatski ministar unutarnjih poslova.

Prema neslužbenim podacima, jedan ili više nepoznatih počinitelja su u noći između nedjelje i ponedjeljka iz sjedišta kriminalističke policije ukrali dva kilograma zlata i 280.000 eura. Ministar Orepić nije želio govoriti o samoj istrazi, jer postupak još traje.