Na području Ljubuše i Vrana kojima gospodari Šumarija Tomislavgrad završeni su projekti ˝Čišćenja prirodne lokve Stražbenica, obnove lokve Mala Kapavica, rekonstrukcije lokve Snižara i izgradnje pristupnog puta do Stražbenice˝.

Vrijednost cjelokupnog projekta bila je 81.913,41 KM. Izvođač radova i nositelj projekta je bila tvrtka ˝GM Semren˝ Livno.

Ovaj projekt je uz ˝ŠGD Hercegbosanske Šume˝, sufinanciralo ˝Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ˝ u iznosu od 28.500,00 KM.



Tijekom prošlog mjeseca krenulo se sa izvedbom projekta, te su prvo odrađeni zemljani radovi na pristupnom putu do ˝Stražbenice˝ u dužini od 2024 m, pa je očišćena prirodna lokva˝ Stražbenica˝, koja ima promjer od 32 m, a dubinu u sredini lokve 1,50 m.



Poslije toga krenulo se u betoniranje lokve ˝Mala Kapavica˝. Ova lokva ima zapremninu od 638 m3, promjer 21 m, te dubinu u sredini 2,50 m. Zanimljivo je napomenuti da se ova lokva nalazi na 1440 metara nadmorske visine.



Na kraju je betonirana i lokva ˝Snižara˝, koja ima zapremninu 97 m3, širina je 12 m, a dubina u sredini 1,30 m.

Ovaj projekt će u budućnosti pomoći cjelokupnoj društvenoj zajednici, a posebno stočarima, lovcima, šumarima i ostalima koji se budu kretali ovim područjima, objavljeno je na web stranici Hercegbosanske šume.

www.tomislavnews.com