Stožer  Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvjete vožnje, pa se u skladu s tim zabranjuje promet priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolnik zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje.

Također, autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prevojima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila na magistralnom putu M-15 Livno-Šujica.

Iz istog razloga, na snazi je zabrana prometovanja za sva vozila i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje.

Nove snježne padaline koje su zahvatile pojedine dijelove naše zemlje otežale su i usporile prometovanje.

Izdvajamo putne pravce: Gornji Vakuf-Prozor, Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Tuzla, Sarajevo–Sokolac, Foča-Gacko, Trnovo-Foča, Banja Luka-Čađavica, Kotor Varoš-Teslić,  Banja Luka- Turbe, Srbljani-Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac- Bihać- Velika Kladuša,  Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Livno-Glamoč.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putovima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila, naveo je BIHAMK.

Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila preko 7,5 t na graničnom prijelazu Izačić.