Teroristička organizacija Islamska država poslala je užasavajuću poruku uoči utakmica četvrtfinala Lige prvaka koje će se igrati u Madridu, Londonu i Parizu.

ISIL je preko zaklade Al Azaim, medija zaduženog za širenje poruka Islamske države, objavila plakat na kojem se nalaze Park prinčeva, Santiago Bernabéuu, Wanda Metropolitano i stadion Emirates s porukom "Ubijte ih sve" pišu Sportske novosti.

Prijetnja je uslijedila nakon što je prije nekoliko dana medijska kuća Sarh al-Khilafah, također povezana s ISIL-om, objavila fotografiju kojom poziva na napad u Allianz Areni u Münchenu za vrijeme utakmice Bayern Münchena i Borussia Dortmund.

Potencijalnu terorističku prijetnju vlasti u Španjolskoj su ozbiljno su primile. Utakmice Real - Manchester City i Atlético - Borussia Dortmund koje će se danas i sutra igrati u Madridu proglašene su visokorizičnima, a zbog čega je u osiguranju dodatno angažirano i više od 3.000 vojnika.

Posljednji napad Islamske države dogodio se 22. ožujka u velikoj koncertnoj dvorani Crocus City Hallu u Moskvi kada je nekoliko naoružanih muškaraca iza sebe ostavilo 143 mrtvih i oko 200 ranjenih.