Priča o tome kako je najveći europski proizvođač automobila, njemački Volkswagen, trenutačno u potrazi za tvrtkama u Bosni i Hercegovini jedna je od rijetkih pozitivnih vijesti u bh. javnosti.

Ipak, ono što se događa u pozadini ove priče još jednom pokazuje u kakvom se ozračju radi u BiH, piše Večernji list.

Prema dostupnim informacijama ovoga lista, tvrtke na području Hercegovine nisu imale pristup informaciji kada u BiH dolazi bivši direktor Volkswagena dr. Reinhard Jung, kojeg su njemačka vlada i Volkswagen Group ovlastili da zastupa interese njemačke grupacije u razgovorima s predstavnicima Vlade FBiH i bh. tvrtkama.

Rezultat toga bio je da njemačko izaslanstvo nije posjetilo tvrtke u Hercegovini, navodi Večernji list.

''Organizatori se pokušavaju opravdati kako hercegovačke tvrtke nisu bile zainteresirane, ali je činjenica da nitko od nas nije znao kada dr. Jung dolazi u BiH. Bili smo informirani da dolazi izaslanstvo i ništa više. Poslali smo im potrebnu dokumentaciju, ali nismo dobili nikakav odgovor. S druge strane, nevjerojatno zvuči činjenica da jedno takvo izaslanstvo nije posjetilo npr. Aluminiji u Mostaru. Očito je kako u ovoj priči ima dosta manipulacija te kako Hercegovina nije slučajno zaobiđena u ovome slučaju'' rekli su sugovornici Večernjeg lista.