Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jučer su identificirali i locirali dvije osobe u Banja Luci, kod kojih je utvrđen koronavirus, a koji su pobjegli sa Klinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića.

Naime, nadležnoj policijskoj postaji radnici osiguranja navedene klinike prijavili su da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegle dvije osobe kod kojih je utvrđen koronavirus.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o kaznenim djelima "Prenošenje zarazne bolesti" i "Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", te da se navedene osobe uhite ukoliko postoje uvjeti, a ako ne postoje uvjeti da se osiguraju od strane policijskih službenika do stjecanja uvjeta za njihovo uhićenje.

Podsjećamo, jedna osoba je jučer, nezadovoljna uvjetima u studenskom centru "Nikola Tesla" prijetila da će skočiti s petog sprata, nakon čega su on i majka premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banja Luci.

Policijska uprava Banjaluka, apelira na sve građane da se tijekom izvanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog stožera za izvanredne situacije RS, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini, piše N1