Pripadnici SIPA-e jutros su u Cazinu po naredbi Tužiteljstva USŽ uhitili Saida Ljubijankića, zapovjednika Policijske stanice u Cazinu, saznaje "Avaz".

On je uhićen zbog zloupotrebe položaja ili ovlasti i zbog krivičnog djela protupravno lišenje slobode.

Ova informacija potvrđena je danas i iz Tužiteljstvu USŽ.

Njemu se stavlja na teret postojanje osnove sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti i protupravno lišenje slobode.

"Sumnja se da je u razdoblju od kraja travnja do sredine lipnja ove godine, zbog komentara na društvenoj mreži Facebook, protuzakonito naredio raspisivanje operativne potrage i dao nalog da se slobode liši jedna oštećena osoba, iako se dežurni tužitelj Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije u to vrijeme očitovao da u takvom komentaru na društvenoj mreži nema elemenata krivičnog djela. Po nalogu osumnjičenog oštećena osoba je uhićenja i protupravno zadržana, a dežurni tužitelj nije obaviješten o razlozima i vremenu lišavanja slobode. Osumnjičeni je nakon toga nastavio protupravno postupati te uprkos direktnom nalogu dežurnog tužitelja, Županijskom tužiteljstvu Unsko-sanske županije protiv oštećene osobe dostavio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", priopćeno je iz Tužiteljstva Unsko-sanske županije.