U organizaciji HKUD “Rama” i etno skupine “Čuvarice”, danas 1. listopada 2023. započeli su VII. Ramski dani kulture.

Program ovogodišnjih Ramskih dana kulture, započeo je koncertom Duhovne glazbe.

Poznati dubrovački tenor i kantautor Stijepo Gleđ Markos nastupio je u prozorskoj župnoj crkvi Presvetog Srca Isusova s početkom od 19 sati.
 


Nazočni su imali priliku uživati u raskošnom Markosovom glasu, ali i njegovoj toploj riječi.

Od obrade psalama, autorskih skladbi, poznatih hitova duhovne glazbe (koji se nalaze na albumu „Moja Hridino“ kantautora Stijepa Gleđ Markosa) koncert je kulminirao zajedničkim pjevanjem  pjesme „Zdravo djevo Kraljice Hrvata“.
 


Uz duhovne, Markos je otpjevao i poznatu pjesmu o važnosti obitelji, domovine … “Tvoja zemlja” , koju su nazočni pozdravili kao i ostale izvedbe s velikim zadovoljstvom i pljeskom.

Stijepo Gleđ Markos publiku je darivao vrhunskom glazbom, a u znak zahvale, u ime organizatora, zahvalnicu mu je i prigodni poklon, uručila je gđa. mr. Biljana Glibo.

Voditeljica večerašnjeg programa bila je Ana Beljo, koja je izrekla riječi dobrodošlice, zahvale i obavijesti.

Dubrovački tenor i kantautor Stijepo Gleđ Markos renomirani je hrvatski pjevač i glumac. U svojoj glumačko-glazbenoj karijeri Markos je odigrao više stotina kazališnih predstava, a kroz glavne uloge u mjuziklima kao solist tenor razvio je i svoje glazbene sposobnosti. Pred Uskrs 2021. godine Markos je objavio svoj prvi album kršćanske duhovne glazbe pod imenom “Moja Hridino“.