Dubrovačka policija u suradnji s Carinom zaplijenila je na graničnom prijelazu Karasovići gotovo deset kilograma heroina, koji u uličnoj preprodaji vrijedi više od pola milijuna eura, rečeno je subotu na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Načelnik Policijske postaje Gruda Pero Matić rekao je kako je droga bila skrivena u osobnom automobilu kojim je upravljao 40-godišnji državljanin Albanije, a s njim je u autu bila i njegova 62-godišnja susjeda, za koju se naknadno ispostavilo kako nije imala nikakvih saznanja o krijumčarenju droge, javlja Fena.

''U večernjim satima u četvrtak graničnom prijelazu Karasovići pristupilo je vozilo, a policijski službenici su kod vozača uočili znakove neuobičajene nervoze. Pretragom auta uočene su preinake na kontrolnoj ploči vozila, točnije uočeni su radovi na šarafima i zaštitnim gumama kao i mehaničarko-lakirerski radovi na branicima vozila. Endoskopskim kamerama u prostoru između komandne ploče i motora uočeni su paketi oblijepljeni samoljepljivom trakom'', rekao je Matić te dodao kako je pronađeno 18 paketa heroina ukupne težine 9,6 kilograma.

Napomenuo je kako je ta droga, koju je teško otkriti jer nema miris, bila namijenjena talijanskom tržištu. 

U posljednjih pet godina zaplijenjeno je ukupno 1171 kilogram marihuane, 21 kilogram hašiša, 62 kilograma heroina, 5,5 kilograma kokaina te 45.500 tableta.