Dok većina kineskih potrošača većinu svoje kupovine obavlja klikom miša, neke inozemne proizvode nije jednostavno nabaviti…

Kina je najveće internetsko maloprodajno tržište, od kojeg se očekuje kako će ukupan prihod od internetskog trgovanja dosegnuti 3,1 trilijun juana (502,4 bilijuna američkih dolara) ove, 2014. godine, stoji u podacima Kineskog vijeća za promicanje međunarodne trgovine (CCPIT, engl.).

Podaci također upućuju na to kako je većina od 332 milijuna internetskih kupaca među više tehnološki i modno osviještenim kupcima. Potrošači od srednjih do visokih primanja isto čine veliki dio ove demografske slike.

Britanski odjel za trgovinu i ulaganja potpisao je Memorandum o razumijevanju s internetskim trgovačkim divov Alibabom prošle godine, prilikom posjeta britanskog premijera Davida Camerona Kini, u svrhu podizanja profila britanskih tvrtki među Alibabinom ogromnom bazom korisnika.

U međuvremenu, britanski modni brendovi Top Shop i Miss Selfridge objavili su partnerstvo sa Shangpin.com u nadi širenja među kineskim kupcima. Do sada, više od 20 britanskih brendova uspostavilo je trgovine na kineskim glavnim B2C platformama.

Veliki broj inozemnih brendova na internetu, kao što su Mothercare i Wiggle, pokrenuli su internetsku stranicu na kineskom jeziku, prenosi CRI.

poslovnipuls.com