"Imali smo rok sutra do 10 sati i da nam se ne dogodi da budemo jedina zemlja članica Vijeća Europe bez izaslanstva, pri Vijeću Europe", kazao je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegtović koji je zaključio današnju sjednicu zbog nedovoljno kvoruma.
 

"Konstatiram da nemamo dovoljno kvoruma", kazao je Bakir Izetbegović koji je zaključio današnju sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine nakon što je nije bilo kvoruma za održavanje. "Niko nije papir potpisao, svi smo ga prihvatili. U toj izjavi nas trojice imate jasno da će se integracijski proces u kojem sudjeluje BiH nastaviti. Nismo dobili nikakav papir, nikakav plan gospodina Tegeltije o njegovom radu", kazao je Izebegović na novinarsko pitanje i dodao:

"Ako ovo nije situacija predviđena članom 58 Poslovnika, onda ja ne znam šta je. U pitanju je dignitet zemlje".

"Jedna strana nije dovoljna da povede stvari u pravom smjeru. Kada bi svi u ovoj zemlji ponašali civilizacijski i poštovalo sve, ništa ne bi bio problem. Međutim u ovoj zemlji se ne poštuju pravila, integritet", smatra on, prenosi N1

Podsjetimo, za danas je zakazana prva hitna sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na čijem je dnevnom redu imenovanje članova Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor članova stalnih povjerenstava Doma naroda – Ustavnopravno povjerenstvo, Povjerenstvo za financije i proračun i Povjerenstvo za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i komunikacije.

Sjednica je bila zakazana za 17 sati, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Bljesak.info