U skladu s Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore u BiH, koji će biti održani 7. listopada 2018. godine, u četvrtak u ponoć je zaključen Središnji birački popis, priopćilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

SIP će do 30. kolovoza objaviti broj birača po izbornim jedinicama. U skladu s člankom 3.12a Izbornog zakona BiH, birač koji promijeni prebivalište u razdoblju od 45 dana prije održavanja izbora, odnosno nakon zaključivanja Središnjeg biračkog popisa, do dana održavanja izbora naći će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa na redovnom biračkom mjestu u općini u kojoj je imao prebivalište do dana promjene prebivališta.

Ovjerene kandidatske liste za Opće izbore 2018. godine bit će objavljene u subotu, 25. kolovoza 2018. godine, u dnevnim novinama.

Kandidatske liste će biti objavljene i u ''Službenom glasniku BiH'', ''Službenom glasniku Republike Srpske'', ''Službenim novinama Federacije BiH'' i ''Službenom glasniku Brčko Distrikta BiH''.

SIP BiH je ovjerene kandidatske liste objavilo i na web stranici: www.izbori.ba.