U Zagrebu se u 17:51 osjetio jači potres. Kako je potvrdio seizmolog Krešimir Kuk, potres je bio jačine 3,1 po Richteru s epicentrom u Markuševcu. Potvrdio je da je bilo puno dojava građana o potresu. Nema informacija o eventualnim štetama.

"U 17 sati i 51 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je  3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V (pet) stupnjeva EMS ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i široj okolici", priopćila je Seizmološka služba.

Prve informacije govorile su da je potres bio magnitude 2,9 po Richteru, a epicentar potresa 4 kilometra istočno od centra grada. Podrhtavanje je trajalo nekoliko sekundi.

"Zatreslo je dobro", "Drma opako", "Sve se ljuljalo", "Dobro je zadrmalo", "Zvuk, tutnjava, tresak", samo su neki od komentara zabrinutih građana.

Posljednji u nizu potresa u Zagrebu se osjetio prije tjedan dana. Tada je bio magnitude 2,4 po Richteru. Slabiji potres osjetio se i dan prije, tada je magnituda iznosila 1,8. Otkako je Zagreb u ožujku pogodio strašan potres magnitude 5,5 po Richteru, tlo neprestano podrhtava. Dosad je zabilježeno više od tisuću manjih potresa.