Od 16 sati igraju se utakmice posljednjeg kola engleske Premier lige.

Cijeli svijet pratit će što se događa na Amex Stadiumu gdje Brighton eventualnom senzacijom protiv Manchester Cityja može gurnuti naslov prvaka u ruke Liverpoolu koji dočekuje Wolverhampton.

Dramatična borba Cityja i Liverpoola ujedno je i jedini rasplet koji se čeka u posljednjem kolu budući da se već zna tko ispada i tko ide u Ligu prvaka kao jedna od prve četiri momčadi na tablici.

To će biti City, Liverpool, Chelsea i 99,9 posto sigurno Tottenham koji još samo teoretski može prepustiti 4. mjesto Arsenalu.

Spursi dočekuju Everton, a Arsenal gostuje kod Burnleyja i može biti četvrti jedino ako nadoknadi golemi zaostatak u gol-razlici. Spursi imaju +28, a Arsenal +20 pa Arsenal mora dobiti s barem četiri-pet golova razlike i nadati se da će Everton sličnim rezultatom slaviti protiv Tottenhama, što je ipak vrlo teško očekivati.

United, koji dočekuje Cardiff, može popraviti svoju situaciju i preskočiti Arsenal na 5. mjestu, što bi značilo da ne mora igrati pretkolo Europa lige. Za to mu treba kiks Arsenala, ali ni u tom slučaju ne bi bio siguran jer njegov start u europskim natjecanjima ovisi i o rezultatu finala FA Cupa koji se igra sljedeće subote.

Ako prvenstvo završi na šestom mjestu, koje drži prije posljednje utakmice, a Watford u subotnjem finalu FA Cupa pobijedi Manchester City, United će natjecanje u Europa ligi početi već u drugom pretkolu i do skupine natjecanja proći ljetni pakao čak tri pretkola.

Što je najgore, prvi meč u pretkolu United bi igrao 25. srpnja, na dan kada je zakazao utakmicu protiv Tottenhama u Šangaju. Unitedu azijske turneje donose milijune, igrači i osoblje već su izvadili vize za put u Kinu, ali sada drhte i navijaju za najveće rivale. Jer ako u finalu kupa izgube od Watforda, taj klub ide izravno u skupinu EL-a, a United će patiti po pretkolima, piše Index.hr.

Iz lige su odavno ispali Cardiff, Fulham i Huddersfield, a najbolji strijelac najvjerojatnije će ponovno biti Mohamed Salah. Liverpoolov napadač zabio je 22 gola, dva više od Aguera, Aubameyanga i Manea.