Za ulazak u Austriju državljani Bosne i Hercegovine da bi izbjegli karantenu trebaju imati negativan test na koronavirus, ali postoje slučajevi kad ni on nije dovoljan. Kako prenosi portal Heute razlog za ovu odluku se neće svidjeti brojnim putnicima, a posebno onima koji putuju autobusima, gdje je jako teško poštovati higijenske mjere. 

Kako navode mediji, nije isključeno da se putnici i pored negativnog testa zaraze tijekom dugog putovanja u uskom i zatvorenom prostoru. Takve putnike austrijske vlasti mogu staviti u karantenu, potvrdili su u graničnoj policija Nickelsdorf, a ovo se može odnositi i na neke putnike u privatnim automobilima, prenosi Klix.  

Zbog širenja koronavirusa austrijsko Ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je svoje građane da sva nepotrebna putovanja, posebno putovanja na odmor odgode. 

Iako se još uvijek može putovati u Sloveniju i Hrvatsku bez većih ograničenja, vlada je objavila upozorenje najviše razine sigurnosti za putovanje u sve zemlje zapadnog Balkana i to: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnou Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju.