U katastrofalnom požaru izgubljen je brod Felicita Ace s tisućama automobila.

Bilo je to 2022. godine, kad je došlo do ogromnog požara koji je progutao stotine automobila i na kraju završio potonućem automobila. Radilo se o ogromnoj šteti uslijed koje su potonule stotine skupocjenih automobila. Podsjetimo, zbog gubitka 15-ak automobila Lamborghini je morao pokrenuti proizvodnju Aventadora kako bi osigurao kupcima već naručene i plaćene automobile.

Tužba podignuta u Stuttgartu

Sada se doznaje kako je Volkswagen zaprimio dvije tužbe zbog sumnji da je uzrok požara Porscheov električni automobil. Jednu tužbu u Stuttgartu, prijestolnici Porschea, podigli su zajedno brodar Mitsui OSK Lines i osiguravatelj Allianz, piše Bloomberg.

Slučaj je pokrenut prije godinu dana, ali je nedavno zaustavljen zbog pregovora o medijaciji planiranih za drugu tužbu oko broda koja je trenutno pred sudom u Braunschweigu. Oba će se slučaja nastaviti ako se ne postigne nagodba.
 


Sudac iz Braunschweiga planira održati razgovore kasnije ovog mjeseca, rekao je glasnogovornik suda.

Suci još nisu razmotrili osnovanost tužbe jer su se stranke svađale oko iznosa kolaterala koji se mora položiti prije nego što se postupak bude mogao nastaviti.

Krivac je jedan Porsche

Tužitelji tvrde da je požar nastao iz litij-ionske baterije jednog od Porschea. Navode da ih VW nije obavijestio o opasnosti i mjerama opreza potrebnim za prijevoz takvih vozila, prema sudu u Stuttgartu.

Volkswagen je potvrdio tužbe, ali je odbio daljnje komentare. Mitsui nije odmah odgovorio na zahtjeve za komentar. Allianz je odbio komentirati.

Podsjetimo, s brodom Felicity Ace je potonulo i 3965 automobila, što je Volkswagen stajalo minimalno 155 milijuna dolara. Na brodu je bilo nešto manje od tisuću Audija, gotovo 200 Bentleyja, preko 150 Porschea i stotinjak Lamborghinija.