U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno vrijeme.

U Bosni većinom će padati slab snijeg ili susnježica, na jugu zemlje slaba kiša. U planinskim dijelovima Hercegovine moguća je susnježica i snijeg. Padaline se očekuju uglavnom prijepodne. Tijekom dana, slab snijeg padat će samo ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim dijelovima.

Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na planinama do -6, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna između 0 i 5, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnjeva. U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne sa snijegom, a tijekom dana snijeg će oslabiti i postepeno prestati. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna oko 3 stupnja. U Bosni i Hercegovini danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne mjestimično sa s kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica - 4 stupnja, Tuzla 2, Bihać i Srebrenica 3, Gradačac i Sokolac 4, Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Sanski Most i Zvornik 5, Ivan-sedlo i Prijedor 6, Sarajevo 7, Grude, Široki Brijeg i Trebinje 10, Mostar 12 i Neum 13, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Bljesak.info