Ekstremno dugačke i realno sasvim bespredmetne rasprave oko "odbacivanja Starta" očigledno su natjerale ekipu iz Redmonda da vrati još jednu, gotovo pa mitsku igricu, koja je obilježila jedno cijelo razdoblje...

Radi se, naravno, o igrici Solitaire, koja je zajedno s igrama Minesweeper i Hearts bila "zaštitni znak" Windowsa i igranja na računalima (netko će dodati u uredima), sve dok u Windowsima 8 i 8.1 nije naprasno izbačena, prenosi Zimo.co.

Igrica nije sasvim nestala, jer je cijelo vrijeme bila dostupna putem službenog repozitorija Windows Store, ali kao i zbog klasičnog izbornika Start popriličan broj korisnika je "grintao" što Solitaire nije integralni dio samog operativnog sustava.

Koliko je to važno ili ne, ovisi dakako o osobnoj percepciji i potrebi korištenja računala, ali ne sumnjamo da postoji popriličan broj zaljubljenika u ovu "kartašku", a zapravo logičku igru, koji i danas znaju "baciti" jednu partiju kao odmor i odmak od svakodnevnih radnih zadataka.

Takvima je kronično nedostajala putanja Start->Programs->Accessories->Games, koja ih je vodila do njihove omiljene igre. Sada će, eto, krajem srpnja, kada i službeno budu objavljen Windows 10 operativni sustav, Solitaire postati, bolje rečeno biti vraćen, kao neizostavni dio OS-a.

Za sada, Minesweeper i Hearts igre nisu vraćene, ali kako je do službenog objavljivaljna finalne, stabilne, produkcijske verzije "desetke" ostalo otprilike tri mjeseca, nije nemoguće da u Microsoftu vrate sve tri igre.

Trenutačno je sigurno da za igranje Solitaire igre nećete morati posjetiti Windowsov dućan s aplikacijama i zasebno instalirati igru, nego ćete karte dobiti s vašim novim operativnim sustavom, javlja Zimo.co.

Ponekad je, kažu mudri ljudi, sreća doista u malim stvarima...