Kad je posrijedi internetski promet, mnogi će odmah pomisliti na onaj mobilni. Ipak, dan-danas postoje situacije gdje su korisnici jednostavno bez flat ratea čak i kada je riječ o uobičajenim vezama za kućne mreže i sl. Windows 10 omogućuje lakše praćenje ovih stvari.

U doba kada internetom kola rekordna količina podataka, a preneseni multimedijalni sadržaj je visoke kvalitete, jasno je da valja računati s velikom potrošnjom prometa čak i za otvaranje običnih internetskih stranica. Polazak u Settings > Network & Internet > Data usage pokazat će korisniku koliko prometa je ostvareno bežičnom mrežom i/ili ethernetom u proteklih 30 dana, a što može biti vrlo korisno za ograničavanje potrošnje, prenosi Tportal.hr

Ako stvar treba pratiti nešto češće, moguće je napraviti desni klik na polje Data usage te odabrati Pin to Start, kako bi se u Start izborniku pojavila kratica i pokazatelj stanja mrežnog prometa. Pri praćenju ovoga valja imati na umu da se mjerenje Windows 10 OS-a ne mora potpuno podudarati s onim što mjeri pružatelj internetskih usluga pa valja biti oprezan.

Kome pak treba reset izmjerenog prometa, stvari su nešto zamršenije no i dalje izvedive: