Nije prvi put da WhatsAppom kruže poruke koje se često nazivaju "bombama" jer blokiraju samu aplikaciju i uzrokuju probleme korisnicima. Naime, takve "bombe" zapravo su poruke u kojima se nalazi niz naizgled nasumičnih znakova koje aplikacija ne može protumačiti, ulazi u petlju i ruši se.

Ponekad WhatsApp uopće ne može pročitati i prikazati poruku, jer je struktura same poruke čudna, objavili su iz WABetaInfo, bloga koji sustavno prati što se događa s WhatsAppom.

Ako do toga dođe, korisniku ne preostaje ništa drugo do brisanja WhatsAppa s pametnog telefona i ponovne instalacije. Problem je što u takvim situacijama često dolazi do gubitka cijelog tog chata, što je za neke korisnike velik problem, javlja Zimo.

Olakotna okolnost može biti samo ako je korisnik ulogiran u WhatsApp web aplikaciju, koja omogućava slanje WhatsApp poruka s računala. Naime, takve "bombe" nemaju utjecaj na web verziju WhatsAppa pa je moguće jednostavno obrisati spornu poruku i nastaviti koristiti aplikaciju i na pametnom telefonu.

Kako bi spriječili da do rušenja aplikacije uopće dođe, korisnici trebaju onemogućiti primanje poruka od nepoznatih kontakata. U samoj aplikaciji potrebno je otići u Settings, pronaći opciju Privacy i promijeniti postavke za grupe iz Everyone u My contacts only.

U WhatsAppu priznaju kako znaju za postojanje takvih "bombi" te kako rade na implementaciji zakrpe koja bi trebala spriječiti rušenje aplikacije u slučaju zaprimanja sporne poruke. No, kao sa svim ostalim, bit će potrebno nešto vremena da zakrpa postane dostupna svim korisnicima.