Instagram, Twitter, iMessage, Signal i Telegram, samo su neke od aplikacija koje već odavno imaju mogućnost odgovaranja na poruke u obliku emojija. Uskoro im se, nakon puno „šuškanja“ i iscrpnog testiranja, službeno pridružuje i WhatsApp.

''S uzbuđenjem možemo najaviti da na WhatsApp stižu reakcije, a u budućnosti će ih biti još i to s različitim bojama kože“, napisao je na Twitteru voditelj WhatsAppa, Will Cathcart, uz video koji prikazuje kako će nove reakcije na poruke izgledati u praksi.

Trenutno nije u potpunosti sigurno kada će odgovaranje na poruke u obliku emojija postati dostupno za sve korisnike, no svakako je dobar korak to što je WhatsApp službeno najavio dolazak te dugo očekivane značajke.

Uz taj novitet, na svom su blogu najavili i dolazak Communities značajku, mogućnost slanja datoteka do 2 GB te glasovne pozive za do 32 osobe. Riječ je o značajkama o kojima se ''šuška'' već neko vrijeme, no baš kao i kod emoji reakcija, nije sigurno kada će one postati dostupne za korištenje, javlja Bug.