Popularna aplikacija priprema niz novih značajki koje će je učiniti praktičnijom za korištenje. Ovo je pregled novih značajki koje bi WhatsApp mogao ponuditi tijekom nadolazećih mjeseci, najkasnije do kraja ove godine.

Integracija s Instagram Reels

Hvatajući priključak s porastom potražnje za aplikacijama namijenjenim izradi i prikazivanju kratkih video zapisa, u Facebooku namjeravaju integrirati Instagramovu značajku Reels s WhatsAppom. Zasad još nije poznato kamo će ih smjestiti i kako će točno funkcionirati, piše tportal.

Poruke koje nestaju

Nestajuće poruke već su dostupne u WhatsAppu, ali samo za tekstualne poruke. Niz drugih aplikacija ima naprednije mogućnosti na raspolaganju, a u WhatsAppu namjeravaju u dogledno vrijeme proširiti svoje kako bi obuhvatili i multimedijske sadržaje poput fotografija i video zapisa.

Ova je značajka u testiranju za operativne sustave Android i iOS. Trebala bi postati dostupnom svim korisnicima. Navodno nestajuće sadržaje neće biti moguće pohraniti na mobitel ili ih prosljeđivati.

Podrška za više uređaja

Trenutno, što iritira nemali broj korisnica i korisnika, nije moguće koristiti isti broj za WhatsApp na više uređaja odjednom. Da, za to je moguće upotrijebiti WhatsApp Web, ali i za to trebate pri ruci imati mobitel ulogiran u WhatsApp, uz druga ograničenja.

Uskoro bi se u beta izdanju trebala pojaviti značajka koja bi mogla omogućiti podršku za korištenje na više uređaja odjednom. Kako sad stvari stoje, WhatsApp bi vam trebao prikazati stranicu s porukom Log in on a new device, a pristup bi trebao biti moguć s bilo kojeg uređaja.

Brzo preslušavanje audio poruka

Kad šaljemo ili primamo zvučnu poruku WhatsAppom možemo ju čuti reproduciranu normalnom brzinom. To nije problem s kraćim porukama, ali dulje mogu odnijeti puno dragocjenog vremena. U WhatsAppu tome namjeravaju doskočiti ubrzavanjem reprodukcije za 1,5 ili dva puta, slično kao na YouTubeu i drugim servisima.

Novi načini rada za godišnji odmor

Već postojeću značajku koja omogućava pohranu razgovora za čitanje kasnije u WhatsAppu namjeravaju preimenovati u Read Later i povezati s načinom rada za godišnje odmore i druga odsustva.

Kad uključite način rada Vacation poruke više neće stizati u inbox već u Read Later, gdje će čekati da ih pregledate. Moći ćete također odabrati kontakte (primjerice, obitelj i prijatelje) čije ćete poruke i dalje izravno primati.

Pridruživanje grupnom propuštenom pozivu

Nova značajka Join Missed Call trebala bi omogućiti naknadno uključivanje u telekonferenciju dok još traje. Korisno ako ste zbog bilo kojeg razloga zakasnili ili bili spriječeni.

Više mogućnosti za Last Seen

U pripremi je nova značajka koja će omogućiti dijeljenje statusa Last Seen s odabranim kontaktima. Očekuje se kako bi uskoro mogla doći u beta fazu testiranja.

Prebacivanje razgovora između Androida i iOS-a

Trenutno ne postoji izravan način kako prebaciti razgovore u WhatsAppu s jedne platforme na drugu, što značajno komplicira prijelaz na novi uređaj. To bi se uskoro trebalo promijeniti jer je u pripremi značajka koja će prijenos podataka te vrste učiniti mogućim u oba smjera, piše tportal.