Popularna aplikacija u najnovijoj beti testira mogućnost slanja videozapisa u najvećim rezolucijama do sad.

WhatsApp u beti neprestano dodaje značajke i poboljšanja svojoj platformi. Samo u kolovozu 2023. insajderi su uočili testiranje podršku za više računa, zakazivanje poziva nalik Zoomu i autentifikaciju pristupnih ključeva.

Usluga je na stabilnom kanalu uvela dijeljenje zaslona u video pozivima i mogućnost dijeljenja slika visoke razlučivosti. Nakon objave potonjeg, WhatsApp je također najavio kako će na platformi uskoro uvesti i dijeljenje HD videozapisa. Samo nekoliko dana kasnije, čini se da je značajka postala aktivna, prenosi tportal.

Android Police izvještava da dijeljenje videa u HD-u (1280×720) postaje dostupno sve većem broju korisnika zaključno s međugradnjom v2.23.16.76. Riječ je, podsjetimo, o beta verziji aplikacije – službena verzija još nema ovu značajku.

Proces slanja HD videozapisa na WhatsAppu isti je kao i za slike visoke rezolucije. Odaberite videozapis koji želite podijeliti, a zatim dodirnite gumb HD na gornjoj alatnoj traci uređivača videozapisa. Pojavit će se dijaloški okvir koji prikazuje razliku u razlučivosti i veličini između standardne i HD kvalitete. Potvrdite svoj odabir dodirom na HD kvalitetu, a zatim dodirnite gumb za slanje, piše tportal.