WhatsApp, Facebookova aplikacija za komunikaciju, u najnovijem se ažuriranju očito želi približiti Snapchatu. U ovoj su verziji, naime, unaprijeđene mogućnosti vezane uz slanje fotografija snimljenih mobitelom, kao i neke opcije vezane uz samo snimanje fotografija.

Prije svega, dok se fotografija snima unutar aplikacije bit će moguće zumirati povlačenjem prsta po zaslonu, ili pak promijeniti kameru iz stražnje u prednju (i obratno), dvostrukim kuckanjem po ekranu, prenosi Bug.hr.

Kreativniji među korisnicima dobit će i mogućnost uređivanja fotografija prije slanja. Po slikama će biti moguće crtati i pisati, ili pak dodavati emojije na njih. Zvuče li vam sve ove opcije poznato, nemojte se čuditi – WhatsAppova ekipa "posudila" ih je od megapopularnog Snapchata.

Kao i neke druge aplikacije, WhatsApp će u novoj inačici prilikom snimanja selfija u uvjetima slabijeg osvjetljenja iskoristiti zaslon mobitela kao bljeskalicu, pa će ga nakratko zabijeliti i tako osvijetliti objekt snimanja (da ne kažemo lice s duckfaceom).

Sve nove mogućnosti aplikacija za Android telefone već je dobila, dok se ažuriranje za iOS očekuje uskoro.