Dan nakon što su se Stipi Miočiću ispunili snovi o borbi za naslov UFC prvaka, sve to pada u vodu, nakon što je nastup na UFC 196 otkazao i Fabricio Werdum. U razgovoru za MMA Hour je izjavio kako je već od ranije bio ozlijeđen - prenosi Fightsite.hr.

- Već od ranije bio sam ozlijeđen, imam ozljedu stopala i nisam bio u mogućnosti udarati nogama posljednja dva tjedna. Svejedno sam se mislio boriti protiv Caina, budući da sam bio ozlijeđen i prošli put, no još sam dodatno ozlijedio leđa u petak. Posjetio sam doktora i odlučio pokušati nastaviti trenirati, no nisam bio u stanju sparirati kao što bih trebao."

- Odlučio sam da se neću boriti zato što nisam na 100 posto spremnosti. Da je Cain protivnik, stisnuo bih zube i borio se. No to nije njegova niti bilo čija greška, ozljede se događaju i ne možeš ih izbjeći. Nisam imao druge opcije, ovu odluku sam donio zajedno s mojim timom. Nisam na 100 posto i ne mogu se boriti. Nema mene, nema Caina, nema borbe."

Ove izjave uistinu su veliki izraz nepoštovanja prema Stipi Miočiću, koji je odlučio uskočiti u borbu samo dva tjedna prije održavanja. Ovako je i UFC publika ponovno ostala bez borbe za teškaški naslov.