U općini Kupres jučer je palo 10 tak cm novoga snijega. Put prema selu Vukovsko još je neprohodan. Općinska služba civilne zaštite Kupresa u stalnoj je komunikaciji s mještanima Vukovskog u slučaju da im zatreba pomoć, objavila je Vlada Hercegbosanske županije.

Inače, na području Kupresa zaprimljeno je nekoliko dojava o urušenim krovovima najviše na pomoćnim objektima. Sve magistralne i regionalne prometnice na području Hercegbosanske županije su prohodne i nije bilo dojava o životno ugroženima. Stanje prirodne nepogode u svih 6 općina Hercegbosanske županije i dalje je na snazi.

Proteklog vikenda kiša i otapanje snijega i na području Hercegbosanske županije doveli su do povećanja vodostaja rijeka i njihovih pritoka. Prema informacijama županijskog Operativnog centra Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije u općini Tomislavgrad izlila se rijeka Šujica koja je na nekoliko mjesta poplavila ceste, a djelatnici vatrogasnog društva VD Tomislavgrad imali su nekoliko intervencija na ispumpavanju poplavljenih podruma u gradu. U gradu Livnu nije bilo dojava o poplavljenim stambenim i gospodarskim objektima. Vodostaji rijeka Sturbe, Žabljaka i Bistrice su u opadanju.

Svi putevi kroz sela grada Livna su prohodni. Rijeka Unac u općini Drvar izlila se iz korita i poplavila dio puta u mjestu Bastasi. Na području općina Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo nema dojava o poplavljenim stambenim i gospodarskim objektima. U Bosanskom Grahovu mehanizacija još radi na raščišćavanju snijega prema udaljenim selima.