Pretežito oblačno s kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom obilježit će vremenske prilike na prostoru Bosne i Hercegovine u utorak i srijedu, priopćeno je u srednjoročnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako su naveli meteorolozi, više oborina prognzira se na jugu zemlje. Od četvrtka (08.10.) stabilizacija vremena. Preovladavat će pretežito sunčano s malom do umjerenom oblačnošću. U jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimična magla ometat će normalno funkcioniranje prometa.

''Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 6°C do 11°C, na jugu zemlje do 17°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 16°C i 22°C, u Hercegovini do 24°C.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima početkom sljedećeg tjedna (12.10.), osim po kiši koja bi trebala biti intezivnija na jugu i zapadu zemlje, promjena vremena bit će još izraženija po padu temperature zraka. Nestabilno vrijeme s kišom očekuje se do kraja tjedna uz lagani porast temperature.

Minimalne temperature zraka varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, do 15°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 13°C i 18°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 20°C'', priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Večernji list