Jutros je u Hercegovini pretežno sunčano, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme.

Kiša je zabilježena u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje su izmjerena minus četiri stupnja Celzijusa. U Livnu su izmjerena minus dva stupnja, Drvaru minus jedan, na Ivan Sedlu i Sokocu jedan, u Bugojnu, Širokom Brijegu i Stocu dva, Bihaću tri, Sanskom Mostu i Sarajevu četiri, Srebrenici i Zenici pet, Banjoj Luci, Doboju, Trebinju i Tuzli šest, Bijeljini, Gradačcu i Mostaru sedam i Neumu devet.

"Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme uz postupno smanjenje naoblake tijekom dana, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne u Bosni lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 16 stupnjeva", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tijekom noći u Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i tijekom noći povremen jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, a dnevna od deset do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 stupnjeva.

U petak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tijekom noći kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 11 do 17, u sjevernim područjima Bosne do 19 stupnjeva.

U subotu, pretežno oblačno i vjetrovito s kišom. Intenzivnije padaline se očekuju u južnim, jugoistočnim i zapadnim područjima. Do kraja dana, postupni prestanak padalina. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 11 do 18 stupnjeva.