Sinoć oko 22.20 istarska policija zaprimila je dojavu o Mercedesu austrijskih registracijskih oznaka, koji se kreće u suprotnom smjeru na dionici Istarskog ipsilona Medaki – Baderna u smjeru Umaga. 

Budući da je postojala opasnost da će vožnjom u suprotnom smjeru vozilo ugroziti druge sudionike u prometu, Istarski ipsilon je zatvoren za promet, a policijski službenici odmah su započeli potjeru, izvijestili su danas iz PU istarske. 

Nakon što je pristigao na naplatnu postaju Umag, Mercedes je udario u jedan automobil koji je stajao u koloni i u jedno policijsko vozilo. Potom je vozačica Mercedesa naglo krenula prema policijskom službeniku, pokušavajući ga pregaziti zbog čega je on bio prisiljen uporabiti vatreno oružje te ispaliti hice u gume vozila.  

Mercedes se unatoč tome nastavio kretati velikom brzinom, ponovno suprotnim smjerom, ovaj put u smjeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili potjeru.  

Nakon odmorišta Bale policijski službenici sustigli su vozilo, a vozačica je tada udarila u stražnji dio policijskog vozila i zaustavila se. Utvrđeno je da se radi o 62-godišnjoj njemačkoj državljanki te su je policijski službenici priveli uz uporabu sredstava prisile, nakon čega je smještena u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. U događaju nitko nije ozlijeđen. 

Na mjestu događaja obavljen je očevid, a nad njemačkom državljankom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je obijesnom vožnjom dovela u opasnost druge sudionike u prometu, da je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika.