Zakon o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini (ZOBS BiH) nalaže vozačima da na vjetrobranskom staklu imaju naljepljen sticker koji dobiju prilikom registracije vozila.

''Vozač koji upravlja motornim i priključnim vozilom biti kažnjen sa novčanom kaznom od 100 do 300 KM ukoliko sticker naljepnica nije postavljena na propisan način ili je nečitljiva'', stoji u navedenom Zakonu, koji se aktivno provodi.

Međutim, čitatelj iz Čapljine htio je podijeliti svoje iskustvo sa ostalima, a u pitanju je kazna koju je dobio jer nije imao zalijepljen sticker na vjetrobranskom staklu.

Štoviše, iznenadilo ga je to što sticker na svom vozilu ne posjeduje ni policija.

''Nakon što sam zaustavljen na magistralnoj cesti M.17 između Mostara i Čapljine, i nakon što su policijski službenici ustanovili da je sa vozilom sve ispravno te da nisam počinio nikakav prekršaj, službenici PP Čapljina odlučili su me kazniti jer na vjetrobranskom staklu nisam imao nalijepljen sticker'', ističe naš čitatelj.

Kaže kako je kod sebe posjedovao sticker, ali da to policajce nije zanimalo.

''Napisali su mi kaznu od 100 KM koju sam odmah platio, a na komentar da ni oni na svom automobilu nemaju sticker, samo su slegli ramenima. U PU Čapljina su mi rekli da se njima ne mogu žaliti te da žalbu uputim MUP-u HNŽ'', dodaje čitatelj.

''Zamolio bih Vas da prenese moju priču, prije svega da se informiraju ljudi da im ne 'otimaju novac i druga stvar da se provodi priča o represivnim metodama i načinu rada policijskih službenika koji odmah bespogovorno pišu kazne i kažnjavaju i da bi apsurd bio veći oni krše te iste stavke i zakone'', zaključuje naš čitatelj.


Bljesak.info