Još traje istraga o okolnostima jučerašnje tragedije na autocesti A6 u kojoj su stradala dva radnika HAC-a. Vozač kamiona koji je naletio na ophodno vozilo HAC-a zadržan je na liječenju riječkom KBC-u.

Nakon istražnih radnji osumnjičenik bi trebao biti priveden nadležnom državnom odvjetništvu koje odlučuje o istražnom zatvoru. S obzirom da je riječ o stranom državljaninu vjerojatno će mu biti određen istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Očekuju se priopćenja Državnog odvjetništa i PU Primorsko-goranske.

Vozač kamiona - radnik koji nije prijavljen?

U trenutku nesreće na mjestu gdje su djelatnici obavljali svoj posao bio je još jedan radnik, no na sreću, uspio se izmaknuti prilikom naleta teretnog vozila. Kamionom je upravljao državljanin BiH koji je, kako neslužbeno doznajemo - bio u neprijavljenom radu, javila je za Dnevnik u podne Dajana Kruneš.

HAC i Nezavisni cestarski sindikat upozoravaju kako nesreće poput ove nisu rijetkost. Samo u posljednjih šest godina na hrvatskim autocestama zabilježeno je 30 naleta na vozila i djelatnike HAC-a, od kojih 4 sa smrtnim ishodom radnika.

Gledanje filmova dok je kamion na tempomatu

Stoga su HAC i Sindikat bili pokrenuli akciju praćenja ponašanja vozača, posebno teretnih vozila. Nakon svega utvrđeno je kako pojedini vozači u vožnji gledaju mobitele, tabete, čak i filmove dok su kamioni na tempomatu. Radi bolje zaštite radnika na cestama, iz sindikata navode i da je pokrenuta nabava posebne sigurnosne opreme, poput ublaživača udaraca koji se stavljaju na ophodarska vozila.