Projektili koje nazivaju i "pametne rakete" toliko su precizni da gotovo u centimetar gađaju mete u pokretu s udaljenosti od 11 kilometara. Njima bi zrakoplovi Velike Britanije trebali smaknuti vođe ISIL-a.

Ako Velika Britanija proširi svoje djelovanje u Siriji, s laserskim navođenim raketamaBrimstone utjerat će strah u kosti ISIL-ovcima. Piloti aviona Tornado ispaljuju raketu koja može pogoditi vozilo koje juri brzinom od 112 kilometara na sat. Svaka raketa ima malu, ali vrlo preciznu bojevu glavu koja smanjuje mogućnost stradavanja okolnih ciljeva. Svaka raketa stoji milijun kuna, a ako britanski parlament odobri širenje vojne misije u Siriji, iz ministarstva obrane već su najavili kako će njihove prve mete biti čelni ljudi iz ISIL-a i kampovi za obuku, piše 24sata.hr.



1. Kako bi uništili ISIL-ovce s pametnim raketama, za početak bi Britanci trebali špijunskim zrakoplovima otkriti i utvrditi njihov točan položaj.


2. Kad otkrije položaj, špijunski avion tada šalje koordinate pilotu ratnog zrakoplovstva, koji odmah polijeće s pametnom raketom Brimstone.

3. Kad pilot nacilja metu koja može biti i u pokretu, tada programira laserski navođenu raketu koja ima smanjenu eksplozivnu snagu.

4. Bojeva glava ove moćne rakete je dizajnirana da ubije metu, ali da se smanji mogućnost stradavanja okolnih meta, primjerice nedužnih civila. Pilot inače sam odlučuje kad će doći do eksplozije.