Nekolicina vlasnika Windows Phone uređaja ostala je bez pristupa svojim Microsoft računima na njima, nakon što su se odlučili vratiti na Windows Phone 8.1 platformu s 'desetke'. Na taj način su im pametni telefoni postali gotovo beskorisni.

Bez pristupa Microsoft računu, uređaji ne mogu preuzimati aplikakcije u službenoj trgovini, a teško se mogu vratiti i na Windows 10 Mobile s kojega su došli. Problem pristupa računu pojavio se uglavnom kod korisnika koji su iskoristili Windows Device Recovery Tool za povratak na starije izdanje Windows Phone platforme, no neki navode da i tzv. hard reset Windows Phone 8.1 uređaja koji nije nadograđen može dovesti do problema u pristupu.

Poruka koja se pri tom pojavi ne govori mnogo: 'We can’t connect right now. Wait a few moments and try again.'

Ipak, poruka sugerira kako je problem s Microsoftove strane, tj. u pristupu serverima. U ovom trenutku ne postoji rješenje problema pa se savjetuje čekanje dok Microsoft ne popravi situaciju - pod uvjetom da to uopće požele.

Vrijedi podsjetiti kako je 2016. godina bila potpuno mrtvilo za mobilnu platformu iz Redmonda. Ispunili su svoje obećanje kako za Windows Phone neće biti nikakvih novosti, no kako se godina bližila kraju najavili su i stvaranje 'ultimativnog mobilnog uređaja'. S obzirom da su izgubili i ono malo mobilnog tržišta kojeg su ugrabili u eri Lumia pametnih telefona, veliko je pitanje hoće li se u dogledno vrijeme uopće vraćati na masovno tržište, ili će novim mobilnim uređajima ciljati tek na poduzeća i poslovne korisnike.