Nakon prezentacije revidiranih financijskih izvješća Agrokora stigla je i reakcija Vlade.

Vlada Republike Hrvatske očitovat će se o revidiranom financijskom izvješću nakon objave  konsolidacije koja će pokazati stanje  Agrokor grupe na kraju 2016. godine, poručili su iz Banskih dvora u priopćenju, prenosi Tportal.hr.

“Prvi nalazi  koji su danas predočeni javnosti potvrđuju opravdanost potrebe donošenja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Vlada Republike Hrvatske najvažnijim drži što su donošenjem Zakona očuvana radna mjesta i spriječeno prelijevanje sistemskih rizika na cijelo gospodarstvo, te sačuvana stabilnost sustava. Time su i stvoreni preduvjeti za nastavak gospodarskog rasta”, stoji u priopćenju.

Za potrebe televizijskih ekipa izjavu je u ime Vlade dala i glasnogovornica Sunčana Glavak. Upitana za reakcije oporbe, Glavak je rekla: “Oporba proziva, ali najvažnije je da je Vlada učinila sve kako bi spriječila urušavanje gospodarstva i očuvala radna mjesta. Kako je predsjednik vlade već nekoliko puta rekao, nema zamjene teza, ono što je Vlada učinila, činila je u interesu hrvatskog gospodarstva.”

Na pitanje o sudbini Zdravka Marića, kojeg oporba opet spominje, Glavak je rekla: “Ministar financija Zdravko Marić ministar je u Vladi RH.”