Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je donesena odluka da se zatvore sve škole i visokoškolske ustanove u Srpskoj do 30. ožujka.

Višković je istaknuo da je na današnjem sastanku zaključeno da se zabrane sva javna okupljanja, da se institucije Srpske obrate Vijeću  ministara i Graničnoj policiji da vode pooštren ulazak i kontrolu ulaska osoba iz zemalja zahvaćenih virusom korona, da zdravstvene ustanove sačine plan rada u izvanrednim okolnostima, te da se uspostavi komunikacija s vijećem zdravstvenom organizacijom i pojedinim veleposlanstvima kako bi bila osigurana pomoć i potpora.

"Sve ovo radimo kako bi išli u susret rješavanju problema, a ne da ih rješavamo kada se oni dogode", naglasio je Višković na konferenciji za novinare nakon sastanka dužnosnika Republike Srpske u vezi s epidemiološkom situacijom u Srpskoj.

Višković je istaknuo da situacija u Srpskoj nije dramatična i da je sve što preuzimaju institucije usmjereno na preventivu.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja Alen Šeranić, prenosi Srna.