Na danas započetoj 81. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Prijedlog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji u HNŽ koji će biti upućen u daljnju skupštinsku proceduru.

Istaknuto je kako je prijedlog Zakona urađen u suradnji s braniteljskim udrugama, te kako je njime braniteljima i članovima njihovih obitelji, te članovima obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja iz HNŽ omogućeno potpuno i djelotvorno sudjelovanje u društvenom okruženju s ciljem poboljšanja kvaliteta života.

Također, usvojeno je Izvješće o radu i poslovanju za 2017. zdravstvenih ustanova čiji je suosnivač Hercegovačko-neretvanska županija: SKB Mostar, Kantonalna bolnica „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Opća bolnica Konjic, Dom zdravlja Stari Grad Mostar i Zavod za javno zdravstvo HNŽ.

Zajednički je zaključak kako, unatoč brojnim izazovima, postoje pozitivni trendovi kada je u pitanju poslovanje bolničkih ustanova. Predstavnici bolničkih ustanova zahvalili su Vladi na pruženoj potpori, izrazivši nadu u to kako će dobra suradnja biti nastavljena i dalje na dobrobit građana-korisnika zdravstvenih usluga. U tom kontekstu, pozdravljajući ostvarene napretke, Vlada je još jedanput izrazila punu spremnost za nastavkom realiziranja aktivnosti zacrtanih Strategijom za provedbu reforme zdravstva HNŽ za razdoblje 2017. do 2020.godine.