Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg, ministar financija i zapovjednik Županijskoga stožera civilne zaštite Adnan Faladžić i v.d. ravnatelja Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a Eugen Ćubela predali su danas dva vatrogasna vozila za vatrogasne postrojbe Grada Konjica i Općine Čitluk. Riječ je o potpuno opremljenim vatrogasnim cisternama za vodu koje će značajno unaprijediti opremljenost i terensku učinkovitost vatrogasnih postrojbi ove dvije hercegovačke sredine.

''Današnja donacija vatrogasnih vozila, vrijednih gotovo 400.000,00 KM, nastavak je aktivnosti naše Vlade i Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo koja ima za cilj poduprijeti rad svih vatrogasnih postaja u HNŽ-u. Treba podsjetiti na činjenicu kako je, u proteklih deset godina, županijska vlada donirala po dva suvremeno opremljena vatrogasna vozila svim našim jedinicama lokalne samouprave odnosno našim gradovima i općinama, a današnja donacija otvara treći krug koji je otpočeo dodatnim opremanjem Čitluka i Konjica'', kazao je ovom prigodom predsjednik Herceg.

Inače, Povjerenstvo Vlade HNŽ-a za provedbu javnoga nadmetanja za nabavu roba, vršenja usluga i radova provelo je natječajnu proceduru te je, nakon provedenoga postupka, ugovoren posao u iznosu od 398.970,00 KM.

Predsjednik Herceg danas se osvrnuo i na potrebu donošenja novoga županijskog zakona o vatrogastvu čime bi bili stvoreni preduvjeti za osiguranje osjetno većih novčanih sredstava za ove i slične nakane, s ciljem pružanja maksimalne moguće potpore svim vatrogascima i vatrogasnim postrojbama i društvima u HNŽ-u kako bi mogli odgovoriti brojnim izazovima u borbi za spašavanje i ljudskih života, kao i materijalnih i prirodnih dobara od požara i drugih prirodnih nepogoda. Dodao je kako je urađen Prijedlog zakona koji će Vlada razmatrati i, očekivano, usvojiti, već na sljedećoj sjednici.