Vlada FBiH nije prihvatila amandmane na Prijedlog zakona o porezu na dohodak, koje su uložili Klub zastupnika Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, te zastupnici u ovom domu Irfan Čengić, Lana Prlić, Mujo Hasić i Jasmina Zubić.

Nisu prihvaćeni ni amandmani koje su na Prijedlog zakona o računovodstvu i reviziji u Federaciji BiH, koje su u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH podnijeli Klub zastupnika Naše stranke i zastupnici Mujo Hasić i Jasmina Zubić, kao ni amandmani koje su, na Prijedlog zakona o doprinosima, u ovom parlamentarnom domu podnijeli Klub zastupnika Naše stranke, te zastupnici Ivan Boban, Elvir Karabajić, Irfan Čengić i Jasmina Zubić.

Nakon uvida u Prijedlog zakona o zabrani govora mržnje u FBiH, kojeg je po skraćenom postupku u zakonodavnu proceduru uputio izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Damir Marjanović, Vlada FBiH je, cijeneći namjeru predlagača da ovakvim zakonskim rješenjem bude preventivno i represivno djelovano na govor mržnje kao društveno opasno ponašanje, mišljenja da svrha i puni kapacitet krivičnopravne zaštite može biti ostvaren isključivo odgovarajućom zakonodavnom aktivnošću na nivou Bosne i Hercegovine. Uzimajući u obzir činjenicu da BiH predstavlja jedinstveni medijski prostor, normiranjem govora mržnje kao krivičnog djela samo na nivou FBiH ne bi mogao biti očekivan puni efekat u suzbijanju govora mržnje. Stoga Vlada FBiH nije podržala usvajanje ovog zakonskog prijedloga na nivou FBiH.