Korona-zakon u Hercegovačko-neretvanskoj županiji nije još donesen jer su se morale iskoordinirati strane koje su u vlasti, rečeno je na press-konferenciji s novinarima ispred Vlade HNŽ-a i Kriznog stožera.

Ministar Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ je rekao kako povjerenstvo Vlade radi na korona-zakonu te kako se nada da će ga ''imati vrlo brzo jer je to od općeg interesa''.

Na upit da je prošlo dva mjeseca, ministar je rekao kako su potrošili određeno vrijeme na pitanje kako to riješiti i da će se zakon, koji je inače urađen i predstavljen u drugim županijama, odnositi subvencioniranje plaća onima kojima je bio zabranjen rad.

Darko Juka, savjetnik premijera, je rekao kako je Vlada HNŽ-a vjerovala da će Federacija podnijeti veći teret, ali da to nije učinila.

''Jasno je da se osluškuje ono što radi Federacija. Ali ne bude koordinacije kojoj se mi nadamo'', rekao je Juka na pitanje o donošenju konkretnih mjera i dodao kako je Federacija kopirala HNŽ kad su u pitanju mjere za male biznise.

Jović je naveo je kako je poljoprivreda prioritet pa će se u rebalansu tražiti povećanje sredstava za poljoprivredu a računa se i na novac stranih izvora.

''Poticaji za poljoprivredu trebali bi obuhvatiti širi spektar proizvođača'', rekao je na press-konferenciji ispred Vlade HNŽ-a Stjepan Krasić, ministar prometa i veza HNŽ rekao je kako su se u proračunu vodili time da se život ne smije zaustaviti dinamikom i ritmom kako okolnosti dopuštaju.

''Planirani su novi projekti u sferi održavanja cesta'', rekao je da će to, uz planiranu izgradnju, to biti jedan način održavanja i držanja u životu realnog sektora.

Juka je rekao kako resori očekuju i prijedloge struke za daljnje postupanje kad su u pitanju vrtići, škole i ugostiteljski objekti.

Bljesak.info