Papa i poglavari Pravoslavne crkve i Grčke crkve potpisali su zajedničku deklaraciju kojom pozivaju međunarodnu zajednicu da je zaštita ljudskih života prioritet i da produže privremeni azil onima kojima je to potrebno, javlja Anadolu Agency (AA).

Papa Franjo, vaseljenski patrijarh Bartolomej I i arhiepiskop Ieronymos II potpisali su zajedničku deklaraciju u subotu tijekom vrlo emotivne posjete migrantskom kampu Moria na grčkom otoku Lezbos.

U deklaraciji se, također, politički lideri pozivaju "da upotrijebe sva sredstva kako bi se osiguralo da pojedinac i zajednice, uključujući i kršćane, ostanu u svojim domovima i uživaju osnovno pravo da žive u miru i sigurnosti".

Dalje se navodi da je sastanak trojice vjerskih poglavara za cilj imao "da pomognu donijeti hrabrost i nadu za sve one koji traže utočište i za sve one koji ih prihvaćaju i pomažu im".

Preko Lezbosa je prošle i ove godine prošlo na stotine tisuće migranata iz Afrike, Azije i sa Bliskog istoka koji su krenuli u Europu u potrazi za boljim životom.