• Više od 8.500 trkača na humanitarnoj utrci, među njima i Ramci
  • Više od 8.500 trkača na humanitarnoj utrci, među njima i Ramci
  • Više od 8.500 trkača na humanitarnoj utrci, među njima i Ramci
Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim – uz ovu poruku oko 8500 trkača trčalo je danas iz Zadra, grada iznimne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa koji se smjestio na središnjem dijelu Jadranske obale, u humanitarnoj globalnoj utrci ante 3Wings for Life World Run 2018.

Utrka koja zapravo nema ciljne linije, već je ta ciljna linija presretačko vozilo koje se kreće za trkačima, potpuno je drukčija od svih dosadašnjih utrka. Stopostotna vrijednost iznosa svih startnina ulaže izravno u zakladu Wings for Life, koja tim novcem financira najsuvremenija istraživanja leđne moždine.

Jedan od sudionika ove utrke bio je Ante Bošnjak iz Rame, o čijoj je životnoj sudbini Fenix – magazin već ranije pisao. On je uz pomoć trkača ekipe „Spavate li mirno Kenijci“, koji su Antu gurali u njegovim invalidskim kolicima čak 19 kilometara dok ih nije prestiglo presretačko vozilo. Trkačku ekipu činili su Ante Pavličević, Dragan Baketarić, Franjo Banušić, Marko Buljan, Danijel Pravdić i Stjepan Pavličević.

– Bilo je odlično. Sudjelovati u utrci čiji su prilozi namijenjeni za otkrivanje lijeka za ozljede leđne moždine za mene je osobno nešto posebno, jer sam imam takvu ozljedu.

Zahvalio bi se prijateljima koji su bili uz mene u ovoj utrci i tako mi omogućili sudjelovanje u životnoj utrci. Ova utrka kao i polumaraton u Mostaru je bila pod motom „Nemoguće mora postati moguće“ – kaže Ante.
 


Fenix-mgazin/Daniel Bošnjak