Novi bombaški napadi i nove žrtve u središnjoj Nigeriji. U dva odvojena napada, poginulo je više od 40 osoba, a ranjeno njih najmanje 76. Prvi napad dogodio se u džamiji u vrijeme molitve. Imam je ubijen tijekom pucnjave, a zatim je eksplodirala bomba. Druga je odjeknula u restoranu gdje se okupljala politička elita. Napadnuta je i evangelička crkva u sjeveroistoku zemlje.

Napadi su se dogodili na području koje je i prije bilo meta bombaških eksplozija za koje su odgovornost preuzimali ekstremisti Boko Haram.

Boko Haram više ne bira što će napasti. Cilj je tijekom svetog mjeseca ramazana izvesti što više napada, kako je naredilo vodstvo tzv. Islamske države.

U najnovijem valu nasilja u Nigeriji je ubijeno najmanje 200 osoba. Francuski predsjednik Francois Hollande u prošlotjednoj miniturneji zapadnoafričkim zemljama obećao je veću međunarodnu pomoć u slamanju Boko Harama. Pariz je spreman povećati pomoć jer zbog pogoršanja stanja i rasta nesigurnosti sve veći broj ljudi bježi i spas vidi u Europi.