Bivši američki predsjednik Donald Trump vratio se u svijet društvenih mreža. No, ne onih na koje smo već naviknuli.

Naime, baš kao što je to najavljivao, Trump odnosno njegova Trump Media & Technology Group, lansirala je vlastitu društvenu mrežu - Truth Social.

Iako se o Trumpovoj društvenoj mreži, koja bi okupljala njegove pristaše i istomišljenike, a istovremeno bila "mjesto na kojem neće biti cenzure", bilo govora otkako je Trump u veljači 2021. izbačen s ostalih popularnih društvenih mreža, ona je tek danas službeno započela s radom.

No, prvi dan baš i nije protekao bez problema. Prije svega, aplikacija Truth Social, koja je dostupna samo korisnicima iOS uređaja koji su se predbilježili, za mnoge je i danas bila nedostupna. Oni koji su uspjeli preuzeti aplikaciju na svoj uređaj i pokušali se registrirati na društvenu mrežu, najčešće su dobili ili obavijest o greški ili pak obavijest da su na listi čekanja.

S druge strane, službene stanice Truth Sociala, kojima bi se mreži trebalo pristupiti putem interneta, cijelog su dana nedostupne.

Zanimljivo, Truth Social za sad je dostupna samo zainteresiranim korisnicima u SAD-u, prenosi Zimo.

Oni koji su uspjeli pristupiti aplikaciji nisu se mogli oteti dojmu da ona dizajnom podsjeća na Trumpovu omiljenu društvenu mrežu, Twitter. Uz izuzetno slično sučelje i način komunikacije, jedna je mala britanska tvrtka primijetila da je i logo Truth Sociala gotovo jednak njihovom.

Unatoč svemu, Truth Social u manje od 24 sata izbio je na prvo mjesto najpopularnijih aplikacija u App Storeu, a prema brojaču u samoj aplikaciji, za pristup odnosno stvaranje profila prijavilo se već više od 100 tisuća ljudi.

Hoće li Trumpu Truth Social pružiti jednak doseg i popularnost kakvu je imao na Twitteru ponajprije ovisi o samom sadržaju koji će objavljivati. Za sad je na Trumpovom profilu objavljena tek jedna objava.