Vijećnica Ružica Bokanović predložila je da se po mjesnim zajednicama utvrdi koliko je iselilo žitelja tog kraja u potrazi za boljim životom, s čime se jednim dijelom složio i općinski načelnik Ivan Vukadin.

Međutim, predložio je da se do tog podatka dođe i preko vjerskih zajednica koje se nalaze na području Općine.

''Svećenici, a i bošnjački imami precizno vode podatke o osobama koje su privremeno ili trajno iselile i to je jedini pokazatelj koji mi možemo sada imati'' istaknuo je Vukadin koji je brojke o iseljenim obiteljima u pojedinim medijima nazvao pretjerivanjem i manipulacijom.

''Podatak određenih medija da se u prethodnoj godini iselilo 2000 obitelji nije realan i previsok je'' kazao je Vukadin, dodavši kako je do sada sve poduzeo te da i dalje poduzima da se Duvnjaci ne iseljavaju sa svojih područja.

''Ja sam više puta ponavljao, a i sada govorim koja je mogućnost lokalne zajednice kada je u pitanju iseljavanje. To je problem svjetskih razmjera što se vidi sada po pitanju iseljavanja iz raznih razloga, a prvenstveno je to ekonomska sigurnost što ljude tjera da idu van s ovih područja'' kazao je Vukadin.

Dodao je kako se iz tih krajeva uvijek odlazilo i odlazit će, a da Općina nema prevelik manevarski prostor da ih zadrži.