Kinez Li udario je u glavu medicinsku sestru jer je osjetio neugodnost u grlu tijekom testiranja na koronavirus te je kažnjen sa sedam dana zatvora i 300 yuana.

Muškarac poznat samo po svom prezimenu Li završio je na sedam dana u zatvoru te mora platiti 300 yuana kazne jer je udario medicinsku sestru dok mu je uzimala bris za testiranje na koronavirus. Sigurnosne kamere bolnice u kineskom gradu Jilinu zabilježile su šokantan trenutak kada je muškarac krošeom pogodio u glavu ženu odjevenu u zaštitno odijelo. Incident se dogodio 22. studenog, javlja Daily Mail.

Muškarac je u pratnji jedne žene otišao u bolnicu kako bi obavio test na nukleinske kiseline, koji uključuje i uzimanje brisa stražnjeg dijela grla. Policiji je nakon incidenta priznao kako je osjetio “neugodnost u grlu”. Medicinska sestra je nakon udarca mirno stajala nekoliko sekundi, a zatim pobjegla, dok se Li derao na nju.

Policija u Jilinu otkrila je u svom priopćenju kako je Li priznao napad i “izrazio kajanje zbog svog nedjela”. On je samo jedan u nizu kažnjenih zbog nedjela povezanih s epidemijom koronavirusa. Vlasti u Pekingu potvrdile su da su kaznile oko 6000 osoba od siječnja do kolovoza zbog raznih incidenata, uključujući širenje glasina, zataškavanje zaraze i nepridržavanja epidemioloških mjera.

No, zbog kaznenog djela povezanog s epidemijom u srpnju je pogubljen Ma Jianguo. On je nasmrt izbo dvojicu djelatnika kontrolnog punkta za testiranje na koronavirus te se smatra prvim čovjekom osuđenim na smrt zbog nedjela povezanog sa zarazom.