Najmanje dvadeset i sedam ljudi, među kojima su i strani turisti, ubijeno je u petak tijekom terorističkog napada izvedenog na hotel u tuniskom ljetovalištu Susi, na jugu Tunisa, pokazuje nova bilanca žrtava koju je priopćilo tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova.

“Na hotelskoj plaži je došlo do pucnjave. Puca se već 20 minuta. Mi smo bili u bazenu kada smo čuli pucnjavi i vidjeli ljude kako jure. Pobjegli smo u sobu i zabarikadirali se. Ne znamo što se događa, nakon nekon vremena sve je utihnulo”, napisao je jedan od britanskih turista na Twitteru.
 


Bilanca žrtava prelazi “27 poginulih, a među njima su i strani turisti”, kazao je glasnogovornik ministarstva Mohamed Ali Aroui ne navodeći podatke o nacionalnosti poginulih.
 


“Riječ je o napadu na hotel Merhaba u Susi, Napadač je ubijen”, rekao je glasnogovornik u izjavi za nacionalnu televiziju. Po riječima glasnogovornika, u napad nije bilo uključeno više napadača.

Prethodna bilanca žrtava govorila je o devetnaest poginulih.

Nacionalna televizija javila je o tome da su se pucnji čuli na plaži ispred hotela u ljetovalištu u Susi, 140 km južno od glavnog grada. Prošle godine napadač-samoubojica aktivirao je bombu na plaži u Susi, no osim njega nije bilo poginulih.

Na društvenim mrežama objavljene su stravične fotografije s plaža.