Ruski i sirijski specijalci uspješno su završili spašavanje pilota bombardera Su-24 Vojno-zrakoplovnih snaga Rusije, oborenog u Siriji, rekao je ruski ministar obrane Sergej Šojgu.

"Operacija je uspješno završena. Pilot je dostavljen u našu bazu. Živ je i zdrav", rekao je Šojgu na sjednici kolegija Ministarstva obrane.

On je naveo da je operacija trajala 12 sati i okončana je sa uspjehom, prenosi "Sputnjik".

"Zahvaljujući svim našim momcima, koji su sa velikim rizikom radili cijelu noć, operacija spašavanja je uspješno okončana. Obavijestio sam o tome vrhovnog zapovjednika Vladimira Putina. On je zatražio da se prenesu riječi zahvalnosti svima koji su sudjelovali u ovoj operaciji", rekao je Šojgu.
 

Inače, ranije je ruski veleposlanik u Francuskoj Aleksandar Orlov rekao kako je jedan od dvojice pilota ubijen.

"Jedan od pilota je ranjen dok se spuštao padobranom i na divljački način ubili su ga džihadisti u oblasti koja je pod njihovom kontrolom", kazao je Orlov.

On je istaknuo da je drugi pilot uspio pobjeći i da ga je, prema posljednjim informacijama, pronašla sirijska vojska, piše Srna.

Annia News je objavila snimku na kojoj se, tvrde, vidi kako je sirijska vojska spasila ruskog pilota.

Turska je jučer ujutro oborila ruski vojni avion na granici sa Sirijom zato što je, kako tvrdi turska vojska, povrijedio zračni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok rusko Ministarstvo obrane ističe da ruski avion nije narušio turski zračni prostor.